Woonhofconcepten

DE MODERNE WOONHOF IN BEELD

Een woonhof van De Hoffabriek is een betaalbaar, veilig, comfortabel en energieneutraal concept op maat, dat bij voorkeur binnenstedelijk en in de buurt van voorzieningen wordt gerealiseerd. Het is een eigentijds en toekomstbestendig concept dat inspeelt op veranderende woonwensen en een woningmarkt in beweging. Het bevordert de doorstroming op de woningmarkt en zorgt voor meer diversiteit in het woningaanbod.

 

Woningen hofje

De woningen

Anders dan in het verleden zijn de woningen in de hof van De Hoffabriek eigentijds, flexibel indeelbaar en energiezuinig. De ruime, lichte woningen zijn gelegen rondom een gezamenlijke binnentuin en beschikken over een bescheiden privé achtertuin/patio. De voordeuren van de woningen liggen aan de binnentuin, die via een gezamenlijke afsluitbare poort toegankelijk is. De woningen zijn volledig levensloopbestendig, rolstoeltoegankelijk en energiezuinig. Ze worden conform de regelgeving BENG en ENG bebouwd.

 

Kuin Woonhofconcepten

De binnentuin

Wat we nadrukkelijk hebben overgenomen van de eeuwenoude hofjes is de authentieke sfeer van de binnentuin die zorgt voor beslotenheid, veiligheid en betrokkenheid bij elkaar. In overleg met de bewoners krijgt de binnentuin de uitstraling en functie die gewenst is. Denk aan een parkachtige tuin of een actieve tuin met kas, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar gezamenlijke activiteiten kunnen plaatsvinden.

Woonhof

Gemeenschappelijke ruimte

Elke hof is voorzien van een gemeenschappelijke ruimte die kan worden gebruikt als bijvoorbeeld atelier, werkplaats, gemeenschappelijke keuken of een andere door de bewoners gewenste bestemming. De gemeenschappelijke ruimte is een plek waar bewoners elkaar ontmoeten en samen genieten van het goede hofleven.

 

 

Fietsen en auto’s

In elke hof is een centrale fietsenberging aanwezig in de nabijheid van de toegangspoort. Auto’s kunnen geparkeerd worden in privé garageboxen aan de buitenzijde van de hof, in een ondergrondse parkeergarage of in de directe nabijheid van de hof. In overleg met de bewoners kan ook gekozen worden voor een deelauto of deelfiets concept.  

woonhof
Van initiatief tot beheer

Bijzonder aan het woonhofconcept van De Hoffabriek is, dat we van eerste idee tot en met het beheer van de hof in beeld blijven en actief bijdragen aan het succes van de hof. Zo krijgen kopers een wooncoach toegewezen voor het invullen van persoonlijke woonwensen en heeft elke hof een Hofcoach, die zowel het sociale als het praktische domein van beheer en onderhoud van de hof en de bewoners blijft begeleiden en sturen. 

Woonhof

 

We maken graag kennis met u, uw plannen en uw ambitie!

Contact

 

 

 

“De Hoffabriek blijft van eerste idee
tot en met het beheer van de hof
in beeld en actief en draagt bij
aan het succes van de hof.”